Waxy International öppnar Skandinaviens största biltvättsanläggning

STOCKHOLM, 26 juli 2017. Som ett led i sin strategi att erbjuda fastighetsrelaterade produkter och tjänster förvärvade Reinhold Europe AB tidigare i år samtliga aktier i den svenska billtvättskedjan Waxy International AB. Idag beslutade de båda bolagen att Waxys nya tvättanläggning, som även blir Skandinaviens största, ska öppna för allmänheten den 6 januari 2018.

Anläggningen, som ligger i Smista 1,5 mil söder om Stockholm, blir Skandinaviens största fordonstvätt i en byggnad på totalt 3 000 kvm. Den nya tvättanläggningen har en tvättunnel på 60 meter med en kapacitet på en tvättad bil per minut och är utrustad med en teknologi som i dagsläget används i mer än 70 länder.

I samband med öppningen av tvättanläggningen i Smista kommer Waxy även att lansera ett helt ny affärsmodell för fordonstvättar i Sverige. Modellen innebär att kunden betalar en fast månadsavgift mot fria tvättar. Affärsmodellen styrs med ett automatiskt betalningssystem som är kopplat till fordonets registreringsskylt.

– Det känns fantastiskt roligt att jag och mina kollegor nu har ett öppningsdatum att räkna ner till. Tvättanläggningen i Smista har en otrolig potential för både privat- och företagskunder. Nu när vi har ett fastställt datum kan vi börja med arbetet kring marknadsföring och försäljning, säger Lennart Andersson, vd för Waxy International.

För Reinhold Europe är det av betydelse att på så kort tid efter förvärvet av Waxy kunna få ett öppningsdatum för en ny tvättanläggning.

– Intresset för Waxy International har varit stort sedan Reinhold Europe förvärvade bolaget och det är bra för alla parter att vi nu har ett datum som våra aktieägare, anställda och partners kan se fram emot, säger styrelseordförande för Reinhold Europe AB, Bobby Mandl. Nu får vi fortsätta bistå Waxys ledning med det som krävs för att de ska hålla vårt gemensamma mål för nya tvättanläggningar i Sverige.

Reinhold Europe har som mål att Waxy ska ha 225 tvättanläggningar i Norden inom de
kommande fem åren och Waxys ledning arbetar just nu med slutförandet av flera avtal för nya tvätthallar i tätbebyggda områden i Sverige. Reinhold Europe presenterar dessa löpande framgent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Bobby Mandl, Styrelseordförande, Reinhold Europe +46 (0) 705 780 100