Reinhold Europe AB förvärvar samtliga aktier i Waxy International AB

STOCKHOLM, 30 juni 2017. Reinhold Europe AB tar ytterligare ett steg i sin strategi mot miljövänliga fastighetsrelaterade produkter och förvärvar samtliga aktier i den svenska billtvättskedjan Waxy International AB. Förvärvet inkluderar alla Waxys pågående projekt av tvättanlägningar samt ytterligare tio anläggningar som Waxy beräknas skriva avtal om under 2017.

Reinholds styrelse har under 2017 presenterat en ny strategi för fastighetsrelaterade produkter och tjänster med ett starkt miljöfokus. Waxy International är en billtvättskedja som motsvarar denna strategi med sin unika kapacititet för fordonstvättar via en 60 meter lång tvättunnel. Tunneln är utrustad med en teknologi som i dagsläget tvättar två miljoner bilar per dag i mer än 70 länder.

Waxy Internationals mest aktuella projekt är i Smista, 15 km söder om Stockholm, vilket blir Skandinaviens största tvättanläggning med en kapacitet på ett tvättat fordon per minut.

– Waxy International är ett otroligt intressant bolag med en biltvättsteknologi som ligger i den absoluta framkanten när det gäller bilvård, miljötänk och lönsamhet. Att de återanvänder 85% av vattnet de använder och att de lever upp till de globala miljökraven som satts var en förutsättning för att det skulle kunna bli ett dotterbolag till Reinhold Europe, säger Reinhold Europes styrelseordförande Bobby Mandl. Reinhold Europe är fullt fokuserade på att uppfylla de senaste miljökraven, vilket en stor del av de befintliga biltvättarna inte gör idag och därför måste byggas om så att de uppfyller framtidens globala miljökrav avslutar han.

Varje tvättanläggning har en kapacitet på 60 bilar per timme och Waxy har en aggresiv tillväxtstrategi med målsättningen att ha tvättanläggningar i 25 av sveriges största städer under 2018 och ser fördelar med att bli del av ett bolag som Reinhold Europe.

– Att etablera sig i 25 städer på mindre än två år kräver en stark organisation och både ledningen och styrelsen är därför övertygande om att ett anrikt börsbolag som Reinhold Europe är rätt ägare för Waxy med sina framtida aggresiva tillväxtambitioner, säger Lennart Andersson, Vd för Waxy International.
Reinhold Europe har som mål att Waxy ska etablera 225 tvättanläggningar i Norden inom de kommande fem åren.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Bobby Mandl, Styrelseordförande, Reinhold Europe +46 (0) 705 780 100